Viimastel aastatel on Urmas rohkem kokku puutunud taoismi põhimõtetega ning paljuski on just see muutnud tema söögilauda ja suhtumist toidusse. “Toit on üks allikatest, kust me energiat saame, ning muidugi on ülitähtis, mida ja kuidas süüa. Minult on palju küsitud, kuidas toimida, ja ma olen soovitanud võtta ette dr Adik Levini kümme soovitust. Kui suudad neist pooled ellu viia, siis on juba hästi,” räägib ta. “Ega ma ise ka kõiki kümmet täida, aga paljusid neist küll.”

Elu ilma lihata

Liha järele ei tunne Urmas juba mitu aastat isu. See ei ole taimetoitlus moevooludega kaasas käimise pärast, vaid ta lihtsalt ei taha. “Natuke vastumeelne on mulle lihatööstus tootmisharuna, kuid katsun mitte kalduda asjadega äärmusesse ja nii ka liha vältimisega. Supi seest ei ole lihatükke välja koukinud ja kondipuljongit pole ära põlanud. Võib-olla kunagi tuleb lihaisu tagasi ja siis söön jälle, praegu aga isu pole ja ei söö. Taimetoitude valik söögikohtades on läinud ka päris heaks ning pole probleem ollagi taimse toidu peal. Meil siin Rotermanni kvartaliski on päris mitu kohta, kus pakutakse head taimetoitu,” räägib ta.

Alkoholist on Urmas täielikult loobunud. Ta püüab hoiduda ka teravilja- ja piimatoodetest. Lehmapiima ei taha, sest peab seda pigem väikeste laste ja vasikate toiduks. Kohvi, mida Urmas väga armastab, ei joo ta siiski mustalt, vaid kitse­piimaga.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Tervis Pluss