Kui ma hiljuti energiast tühjaks jooksin, olin sunnitud taas pöörduma vana Eesti nõiajoogi retsepti poole. Keetsin seda jooki iga päev, katlas podisesid peamiselt ingver ja küüslauk. Mu sõber tuli just tagasi Kariibi mere saartelt ja tõi kaasa kurkumit, nii et viskasin ka selle potti. Nüüdseks on see otsas, millest on kahju, sest kurkum andis mu joogile mõnusa kollase tooni. Ja nagu ma kuskilt lugesin, on see üks maailma vägevamaid “supertoite”.

Paljud lisavad nõiajoogile ka sidrunit ja mett. Lisada võib ka näiteks pihlakaid ja jõhvikaid, aga kõige olulisemad on ingver ja küüslauk. Need kaks jooksevad organismi immuunsüsteemi korralikult käima, nii et ka kõige kangekaelsem viirus peab alla andma.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Tervis Pluss